Tips vid badrumsinredning

Ofta blir bad-och duschrummet bortglömt när man inreder, men eftersom människor spenderar ganska mycket av sin tid i just badrummet, kan det vara en bra idé att göra det snyggt och ombonat. Så länge man ser till att all dekoration och inredning tål vatten kan man använda de möbler, färger och material man vill. Med lite arbete blir badrummet hemmets juvel.

Trädetaljerbathroom-690774_960_720

Trä tål väta bra, och eftersom väggar och golv ofta består av klinker eller sten, vilket ofta ger ett kallt intryck, passar det utmärkt att använda trädetaljer för att få in lite värme i badrummet. Intrycket blir naturligt och mysigt och det finns otroligt många trämöbler att välja mellan. Till exempel kan man ha en sittbänk med förvaring så att man lätt kommer åt handdukar eller tvättlappar.

Tänk på färgerna

Många associerar dusch och bad med blå nyanser eftersom det liknar vatten, och just dessa är populära i badrumsinredningen. Man är dock inte låst vid enbart blå väggar och detaljer, utan i princip alla färger fungerar i badrummet, även om naturfärger oftast passar bäst.

Ett populärt alternativ till blått är grå och svarta nyanser, vilket ger ett modernt och lugnt intryck. Dessa färger passar utmärkt med granit- eller marmordetaljer vid tvättställ och eventuella avlastningsbänkar och kan göra att vilket hem som helst genast känns lyxigt.

Då färgerna som används i badrum ofta är kalla, kan man behöva en kontrast i form av exempelvis varma metaller. Till exempel soptunnor, tvålpumpar och speglar är lätt att få tag i i koppar-, brons- och guldnyanser och de utgör intressanta kontraster mot mörka och kalla färger.

Mjuka upp med växter och textilier

Av praktiska skäl består mycket av badrumsinredningen av hårda material. Därför kan det vara värt att mjuka upp inredningen på de sätt som går, och det kan till exempel göras genom att man placerar ut mjuka och mysiga textilier som stora och tjocka badrumsmattor. Man kan även hänga upp badhanddukarna på handduksvärmare så att de blir en del av inredningen. Vissa växter tål fuktighet och minimalt solljus bra och får rummet att kännas mer levande och ombonat.